Гимназијалци посетили 61. Међународни сајам књига у Београду

28. октобра око 90 ученика и професора Гимназије, посетило је 61. Међународни сајам књига у Београду. Одлазак на једну од највећих књижевних манифестација у току године организован је од стране управе школе, а ученици су се у великом броју одазвали овом позиву. На сајам смо стигли око 13 часова, а обилазак је трајао три сата, и за то време ученици су успели да обиђу штандове најзначајнијих издавача, али и да се упознају са ауторима чија дела читају, а који су присуствовали овогодишњем сајму.

sajam-knjiga-2016

С обзиром на то да је на београдском сајму своје књиге излагало више од 450 домаћих и страних издавача, време које смо провели обилазећи штандове добро је искоришћено. У складу са слоганом сајма – „Књиге у руке“, из сајамских хала изашли смо „пуних руку“, а остатак дана смо провели обилазећи значајне локалитете у центру Београда.

У повратку смо, са великим узбуђењем, разговарали о књигама које смо пронашли и купили, тако да је пут до Врбаса трајао врло кратко. Једнодневни обилазак завршен је у вечерњим часовима, када је аутобус стигао испред школе, и када смо се растали, унапред се радујући неком следећем дружењу са пријатељима и књигама.

Related posts