Десет стипендија за десет година „Интеркултуре“

У среду, 29. новембра, у Свечаној сали наше школе одржана је промоција организације „АФС Интеркултура Србија“. Промоцију су одржале професорке – Бранка Прекић и Мира Бјекић, а присутним ђацима је своје искуство о размени пренео Isaac Israel Sanabria, ученик из Парагваја који тренутно похађа нашу школу.

Иако су ученици Гимназије „Жарко Зрењанин“ већ упознати са радом ове организације, одзив је био велики, а теме презентације биле су годишња размена ученика и актулно стипендирање програма размене са којим „Интеркултура“ обележава десет година рада.

Поводом десетогодишњице програма размене ученика у Србији, „Интеркултура“ је обезбедила десет делимичних стипендија за учешће у годишњем и полугодишњем програму размене у школској 2018/19. години. Делимичне стипендије доступне су за програме размене у Данској, Еквадору, Индији, Италији, Колумбији, Мађарској, Русији, САД, на Тајланду и Филипинима. Ученици су обавештени да је пријављивање за неки од ових програма актуелно до 30. новембра 2017. Године, и позвани су да се прикључе програму размене.

Осим делимичних стипендија, „Интеркултура Србија“ у сарадњи са светском мрежом „АФС интеркултурални програми“ објављује и конкурс за две пуне стипендије за годишњи боравак средњошколаца у Италији, које додељује “Banca Intesa”. Стипендија је намењена деци запослених у овој банци, а ученици који буду изабрани на овом конкурсу боравиће у Италији као учесници АФС програма међународне размене ученика средњих школа.

Аутор прилога: Мира Бјекић, проф. математике

Related posts