Награђена фотографија Марка Лазовића на конкурсу Друштва библиотекара Србије

Одлуком Управног одбора Друштва школских библиотекара Србије у фебруару месецу расписан је Фото-конкурс „Разгледница из школске библиотеке“, намењен ученицима основних и средњих школа. На конкурс је – према саопштењу организатора – пристигла 341 фотографија из целе земље, a конкуренција је била изузетно велика јер су пропозиције такмичења биле такве да један ученик може да конкурише са само једном фотографијом.

Конкурс је завршен 15. марта, а комисија је радила у следећем саставу: Mихаило Симовић (председник жирија), наставник у Школи примењених уметности из Шапца, дизајнер и фотограф, добитник међународне награде за фотографију у оквиру светског такмичења у области фотографије ХИПА; Бранислава Туцаков, наставница ликовне културе у ОШ „Васа Стајић” из Новог Сада; и Маријана Средојевић, библиотекарка у ОШ „Свети Сава” из Пријепоља. Трочлана комисија имала је пред собом тежак задатак да од 341 фотографије издвоји свега неколико најбољих у категорији основних и средњих школа, тако да је одлука саопштена тек 19. априла 2018. (Резултате конкурса можете погледати: ОВДЕ).

У свакој категорији додељене су три награде, а ученик наше школе – Марко Лазовић, IV4 издвојио се и у оштрој конкуренцији заузео високо друго место. Његову „разгледницу из школске библиотеке“ је претходно издвојио и на Конкурс послао професор српског језика и књижевности и библиотекар у нашој школи – Младен Ђуричић, а потом ју је трочлани жири одабрао као једну од најбољих фотографија из целе земље. Та фотографија ће, заједно са другим награђеним радовима, бити део изложбе коју припрема Друштво библиотекара Србије и која ће бити отворена након уручења награда.

Додела награда и диплома награђеним ученицима одржаће се током свечаног дела Скупштине Друштва школских библиотекара Србије, 27. априла 2018. године у Београду. Комисија и Друштво школских библиотекара Србије захвалили су се свим учесницима на учешћу и испољеној креативности, медијској и дигиталној писмености, као и промоцији рада школских библиотека, а ми користимо ову прилику да још једном честитамо Марку Лазовићу на постигнутом успеху и делимо са вама његову фотографију:

Related posts