Гимназијалци прошли занимљиву обуку Националне возачке академије – „Живот за младе возаче“

У оквиру акције „Живот за младе возаче“, која се спроводи већ пету годину заредом, возачи са пробном возачком дозволом имају прилику да бесплатно похађају специјализовани тренинг безбедне вожње који, уз подршку МУП-а Србије организује центар „НАВАК“ (Национална возачка академија). Ученици наше школе су, по други пут, били део овог програма, а чак двадесеторо њих присуствовало је обуци која је организована у четвртак, 22. новембра.

Кроз занимљив тренинг прошли су ученици трећег и четвртог разреда Гимназије „Жарко Зрењанин“ и ССШ „4. јули“ из Врбаса, који су 2018. године стекли пробну возачку дозволу, што је, уједно, био и први услов да постану кандидати за обуку НАВАК-а. Они су прошли шесточасновни тренинг у оквиру којег су научили много тога о вожњи у непредвидивим условима, а знање су стицали кроз кратка теоријска предавања и практичне вежбе у којима су се нашли у улози возача и сапутника. На тај начин, ученици су искусили све непредвидиве ситуације у саобраћају и научили како да их савладају уколико се нађу у њима.

Општи утисак свих полазника је да је обука НАВАК-а једна од најзанимљивијих ваннаставних активности у којој су учествовали. Свака вежба кроз коју су прошли током тренинга максимално је држала њихову пажњу, а посебно су истакли невероватно узбуђење које је трајало од почетка тренинга до уручивања сертификата на крају обуке. Позитивне утиске потврдио је и Младен Ђуричић, проф. српског језика и књижевности који је пратио ученике у овој занимљивој „возачкој авантури“.

Related posts