Симулација акције добровољног давања крви у Свечаној сали школе

Већ другу годину заредом Црвени крст Врбас, у сарадњи са средњим школама из наше општине, организује радионицу Симулација акције добровољног давања крви, према едукативном материјалу Црвеног крста Србије.

Вршњачки едукатори Црвеног крста претходно су учествовали на едукацији Црвеног крста Војводине, а након тога спровели и локалне обуке за реализацију ових радионица у средњим школама. Радионица Симулација акције добровољног давања крви замишљена је као припрема ученика четвртог разреда средње школе за учешће на акцијама добровољног давања крви, на искуствен начин, кроз упознавање процедура у току акције добровољног давања крви.

У Свечаној сали Гимназије, 11. марта 2019. реализоване су две радионице са ученицима свих шест одељења четвртог разреда. Радионице су спроведене у сарадњи са стручном службом школе, професорима који пратили ученике и директорком школе – Татјаном Кажић. Организатори радионице констатовали су да је један број матураната већ учествовао у акцијама добровољног давања крви и пре ове радионице, као и да то значи да се хумани потенцијал наше општине подмлађује.

Фотографија и делови текста: Татјана Глушчевић, секретар ЦК Врбас

Related posts