Гимназијалци посетили 64. Међународни сајам књига и позориште „Атеље 212“

У суботу, 26. октобра, ученици и професори наше школе посетили су 64. Међународни сајам књига у Београду. Одлазак на једну од највећих књижевних манифестација организован је од стране управе школе, а гимназијалци су се у великом броју одазвали овом позиву. У Београд смо стигли око 14 часова, а обилазак сајамских штандова трајао је непуна три сата. За то време ученици су пажљиво трагали за омиљеним насловима, а некима од њих указала се и прилика да упознају ауторе чија дела читају.

Суботње поподне група је провела обилазећи значајне локалитете у центру Београда, док је вече било резервисано за позоришну представу Љубавно писмо која је, током претходних 25 година колико се изводи, постала „заштитни знак“ позоришта Атеље 212. Током два сата комичне игре, код гледалаца су се смењивали смех и сузе (изазване смехом), а све то догодило се захваљујући добро написаном комаду и глумачким бравурама Тање Бошковић, Горице Поповић, Дубравке Мијатовић, Ивана Михаиловића, Бранислава Зеремског и Миодрага Крстовића, који су оживели ликове на позоришној сцени.

У повратку смо, као и сваке јесени када обележимо „празник књиге“, разговарали о богато испуњеном дану који је протекао у знаку књиге, позоришта и културе. Испуњен разговором, пут до Врбаса је трајао врло кратко, а једнодневни обилазак завршен је у касним вечерњим часовима када смо се растали пред школом, унапред се радујући неком следећем дружењу са пријатељима и књигама.

Related posts