Предавање професорке Сузане Митровић на трибини поводом Светског дана здравља

Светски дан здравља обележава се на глобалном нивоу, 7. априла сваке године. Овај значајан датум обележен је и у нашем граду, одржавањем трибине „Рекреацијом до здравља” коју је организовао Савет за здравље општине Врбас, са циљем да предочи грађанству бенефите различитих видова рекреације. Тим поводом, у Анекс сали Центра за физичку културуДраго Јововић” окупио се велики број наших суграђана, који су имали прилику да послушају неколико занимљивих предавања која је модерирала мр Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности општине Врбас.

Трибину је отворила председница Савета за здравље општине Врбас – докторка Ана Варга, а потом је о рекреацији као начину живљења говорила проф. др Милена Микалачки, која је више пута поновила да је исплативије улагати у своје здравље, него у лечење. У наставку трибине излагања су имали стручњаци из области здравља и спорта, који су говорили о значају рекреације и балансиране исхране. Присутнима су се најпре обратили Даница Влаховић, Петар Перовић и Страхиња Перовић, док је завршно предавање одржала Сузана Митровић, професорка физичког и здравственог васпитања у врбаској Гимназији.

Током предавања на тему Врсте и специфичности спортске рекреације, и позив на рекреацију, проф. Сузана Митровић упознала је присутне са врстама рекреативних спортова које наша локална средина нуди и предочила који од наведених би могли бити прави избор за сваког појединца. Поред теоријског дела, ово предавање издвојило се и због интеракције коју је професорка остварила са присутном публиком, укључујући их у своје предавање путем апликације Mentimeter, захваљујући којој смо добили  статистичке податке о томе колико се присутна публика бави рекреативним спортовима и колико често их практикује.

У завршном делу програма, представници Савета за здравље општине Врбас уручили су захвалнице удружењима и појединцима који су у протеклим годинама посвећено радили на афирмацији рекреације и промоцији очувања здравља. Том приликом, захвалница је уручена и нашој колегиници, проф. Сузани Митровић.

Аутор текста: др Младен Ђуричић

Related posts