Златна генерација – Матуранти из 1967. обележили 50 година од завршетка школе

У понедељак, 26. јуна, у дворишту Гимназије нашли су се као пре педесет година ученици школе из генерације 1967. године и потом у Свечаној сали, евоцирали успомене и разговарали о школским данима. Позиву за прославу и обележавање 50 година од завршетка матуре, коју је организовала професорка математике у пензији Лепосава Уљаревић, одазавало се преко педесет некадашњих ученика Гимназије и припадника ове генерације.

“Отишли смо из ове зграде пре педесет година као птице из гнезда, животним стазама пуним трња и ево нас вечерас овде, да покажемо да смо још увек млади и да наш живот не треба да буде без жеља иако смо у седмој деценији живота“, рекла је професорка и том приликом прочитала имена 32 некадашња матураната исте генерације, који нису више међу живима па су им генерацијски другови минутом ћутања одали пошту.

Својим бившим ученицима обратио се некадашњи професор и директор школе – Радослав Иковић, и честитао им златни јубилеј, истичући важност овог окупљања у „светионику науке“, како је назвао Гимназију. Своје бивше ученике поздравио је и некадшањи професор – Стојан Миљанић, као и садашња директорка школе – Татјана Кажић. Пожелевши им добродошлицу, она је истакла да Гимназија, у овим новим и тешким временима, и даље настоји да одржи реноме и ниво школе која је увек важила за једну од најбољих у земљи.

Међу времешним гимназијалцима било је професора, доктора, и других бранши и занимања, а осим Врбашана, на окупљање су дошли и пријатељи из разних крајева – Новог Сада, Београда, али чак и из Канаде. Након посете Гимназији, генерацијски другови дружење су наставили у ресторану ЦФК у Врбасу.

Текст и фотографија преузети са сајта Око нас.

Related posts