Дружење средњошколаца на божићном вашару у Руском Крстуру

Последњи радни дан у првом полугодишту обележила је занимљива посета Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура. Представници ове школе су се, почетком децембра, одазвали нашем позиву и прихватили учешће на квизу знања „Катапулт“, а затим су нас позвали у узвратну посету 22. децембра 2017. када у школи традиционално организују божићни вашар.

Пријатан дан у просторијама рускокрстурске школе провели су представници Ученичког парламента Гимназије „Жарко Зрењанин“ у Врбасу – Јелена Марковић и Силвија Лежаја, а школу су, поред њих, посетили и професори: Марија Сабо (проф. социологије), Сузана Митровић (проф. физичког васпитања) и Младен Ђуричић (проф. српског језика и књижевности).

Представнике наше школе домаћини су дочекали веома срдачно, па су осим божићног вашара и занимљивих „рукотворина“ које су за продајну изложбу припремали ученици ове школе, врбашани имали прилику да, у пратњи Леоне Сабо – професорке математике, обиђу школске просторије и дом за ученике.

Врло срдачно наша делегација је дочекана и од школског педагога, наставног особља и директорке Хелене Пашо Павловић која их је посебно угостила након божићне приредбе која је одржана у холу школе. На самом крају, домаћини су гостима уручили пригодне поклоне у знак сећања на ово дружење, а потом је договорен и наставак сарадње у наредном периоду.

Related posts