Пет ученика остварило пласман на Окружно такмичење из програмирања

Након трећег круга квалификација за такмичење из програмирања, који је одржан од 9. до 11. фебруара 2018. познат је коначан списак ученика који су се пласирали на Окружно такмичење из програмирања.

Квалификације за средњошколска такмичења из програмирања се одржавају на Петља порталу, у делу предвиђеном за званична средњошколска такмичења из информатике:  https://takprog.petlja.org/srednjaskola Најбољи учесници квалификација су се пласирали на окружни ниво такмичења.

Ученици наше школе који су се пласирали на окружно такмичење су: Светлана Крунић II-4, Марко Недић III-5, Матија Ускоковић IV-1, Балша Цамовић IV-6 и Душан Шишарица IV-6. Они су решавали задатке у програмски језику C++ и показали добро познавање овог програмског језика, разумeвањe алгоритама и умeћe алгоритамског изражавања које постајe општeобразовна потрeба. Ученике је за такмичење припремала професорка рачунарства и информатике – Светлана Мандић.

Овим путем честитамо ученицима на резултатима постигнутим у квалификацијама и желимо им пуно успеха у наставку такмичења.

Ауторка текста: Светлана Мандић, проф. рачунарства и информатике

Related posts