Седамнаест гимназијалаца на размени ученика у италијанском градићу Лагонегро

У четвртак, 10. маја 2018. седамнаест ученика наше школе отпутовало је у италијански градић Лагонегро, у близини Напуља, где се тренутно реализује први део програма у оквиру овогодишње размене одељења. Организатор путовања је, као и претходне године, АФС Интеркултура Србија, са којом је наша школа започела сарадњу прошле године, када је деветнаест ученика наше школе учествовало у двонедељној размени са средњошколцима на Сардинији.

Ове школске године, врбаске гимназијалце су у својим домовима угостили вршњаци из Лагонегра, и они тренутно уживају у лепотама италијанског региона Базиликата, којем припада овај град. За непуна три дана, колико бораве у Италији, наши ученици су пуни позитивних утисака, и – како сами кажу – овогодишња размена је већ испунила сва њихова очекивања.

Гимназијалци су смештени у породицама својих домаћина, а на путовању их прате координаторке програма у нашој школи – Мира Бјекић, професорка математике и рачунарства, и Снежана Шкрбић, професорка историје. На фотографијама које стижу од наших представника, можете погледати мали део онога што су гимназијалци видели током прва два дана размене, која је – подсећамо – тек почела, и трајаће до краја следеће недеље.

Related posts