Два ученика награђена на Пролећном конкурсу Народне библиотеке „Данило Киш“

Ученицима другог разреда наше школе – Милошу Олујићу и Јовану Ђуричићу, претходне недеље уручене су награде на Пролећном конкурсу Народне библиотеке „Данило Киш“ из Врбаса. У складу са поводом – 200 година од првог издања Српског рјечника Вука Стефановића Караџића, тема овогодишњег конкурса гласила је: Речници су благо које чувамо у библиотекама.

На конкурс је пристигао нешто већи број радова него што је раније био случај, а као најбољи издвојили су се аналитички есеји врбаских гимназијалаца, настали на часовима српског језика и књижевности у менторству професора Младена Ђуричића. Према речима предметног професора, у својим радовима Милош и Јован су на занимљив и оригиналан начин писали о општем значају речника, а посебно су се издвојили од других учесника на конкурсу зато што у својим текстовима проматрају могућу примену и функцију речника у дигиталном добу.

Овим путем честитамо Милошу и Јовану на постигнутом успеху, и желимо им да и у наредном периоду наставе да пишу овако занимљиве радове!

Related posts