Гимназија и ове године успешно окупила средњошколце из окружења на квизу знања “Катапулт”

Данас је, у Свечаној сали наше школе, одржан други по реду квиз знања “Катапулт” на којем су се окупили гимназијалци из Србобрана, Руског Крстура и Врбаса. Квиз је организован на иницијативу Ученичког парламента Гимназије “Жарко Зрењанин”, а у знању из опште културе и ове године надметале су се четворочлане екипе које су школе претходно делегирале.

“Катапулт” је замишљен као такмичење које доприноси успостављању добрих веза између средњих школа у окружењу, а овогодишње дружење започело је – како истичу организатори – са жељом да заједно наставимо да градимо добру традицију, те да се и у наредним годинама окупљамо овим поводом. Жељу за поновним сусретом изразили су и такмичари који су показали велико знање на квизу и ширили позитивну енергију на дружењу које је, након званичног програма, организовано у просторијама школе.

По завршетку такмичења, директорка школе – Татјана Кажић поздравила је присутне, а учесницима у квизу уручила је дипломе и награде које се ни ове године нису разликовале, без обзира на остварену позицију на такмичењу. Истовременом она је упутила захвалност и компанији Медела Србија​ која је и ове године подржала реализацију квиза и тако остала наш верни сапутник на путу образовања којим корачамо.

На самом крају, директорка се захвалила и организаторима квиза – Марији Сабо, проф. социологије и Младену Ђуричићу, проф. српског језика и књижевности, који су уз несебичну помоћ ученица четвртог разреда – Јеленe Марковић​ и Силвије Лежаје​, успешно организовали још један сусрет средњошколаца из окружења.

Ауторка фотографија: Ј. М. Миловић

Related posts