Светосавском академијом традиционално обележена школска слава

У Свечаној сали наше школе, 27. јануара 2019. године у 12 часова, традиционално је одржана Светосавска академија и обележена школска слава. Овогодишњи програм замишљен је као спој рецитала рецитала и музике, путем којих су гостима Гимназије представљене вредности за које се залагао први Архиепископ и просветитељ српски – Свети Сава.

Овогодишњи програм отворио је школски хор под руководством професорке музичке културе – Драгане Ристић, а затим се присутнима обратила директорка школе – Татјана Кажић, која је у поздравном говору подсетила на кључне вредности светосавља. Она је, такође, истакла да школску славу прослављамо у знаку осам векова аутокефалности СПЦ, али и као празник са којим започиње година нашег великог јубилеја – 210 година постојања и рада врбаске Гимназије.

Након што је очитана слава, директорка је представила и новог кума школе – проф. др Радована Пејановића, који је прочитао Светосавску беседу. У свом говору он се присетио школских дана, али је истовремено послао и важну поруку свим млађим генерацијама и онима који су данас део врбаске Гимназије.

Након званичног програма, уследио је пригодан рецитал наших гимназијалаца који се на школској сцени смењивао са хорским наступима. Гимназијалци су на достојан начин обележили највећи школски празник, а у томе су им помогле професорке српског језика и књижевности – Љиљана Медаков Салонски, Јасмина Милић и Наташа Бојић.

Галерију фотографија можете погледати ОВДЕ.

Related posts