Матуранти Гимназије присуствовали симулацији акције добровољног давања крви

У сарадњи са Црвеним крстом Врбаса, 12. априла 2022. године у Свечаној сали Гимназије одржана је радионица под називом „Симулација акције добровољног давања крви“. Циљ ове активности био је да се ученици завршног разреда Гимназије упознају са акцијом добровољног давања крви, као и да им се понуде одговори на питање Како постати добровољни давалац?

Координатор радионице била је Татјана Глушчевић, секретар Црвеног крста Врбаса, којој су значајно помогли и волонтери ове организације. Својим стручним објашњењима радионицу су подржале и др Маријана Панцијевић и др Александра Недељковић, специјалисти на Одељењу банке крви Опште болнице Врбас. Осим ученика, симулацији су присуствовали и представници Гимназије, директорка школе – Татјана Кажић и професорка биологије – Ана Перишић. Оне су, уз координатора Ученичког парламента, проф. Младена Ђуричића, допринеле успешном спровођењу ове радионице.

Након посете Гимназији, представници Црвеног крста истакли су да су задовољни одзивом гимназијалаца, као и да у наредном периоду планирају спровођење акције добровољног давања крви у коју ће укључити све заинтересоване матуранте.

Related posts