Хуманитарна акција „ЗА ИВУ КЕСИЋ“

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ЗА ИВУ КЕСИЋ“

Претходне недеље гимназијалци су још једном показали своју хуманост на делу, када су се, на иницијативу Ученичког парламента, у великом броју прикључили хуманитарној акцији „ЗА ИВУ КЕСИЋ“. Реч је о четрнаестогодишњој девојчици из Врбаса, која болује од ретке и у свету неизлечиве болести – Сјогреновог синдрома, а за њено лечење у иностранству неопходна су озбиљна новчана средства.

Хуманитарној акцији која је имала за циљ прикупљање основних финансијских средстава, прикључио се велики број ученика из врбаских школа, а Ученички парламент Гимназије „Жарко Зрењанин“ реаговао је самоиницијативно, убрзо након што је Ивина прича постала „јавна“. Они су већ на првом састанку који је одржан ове школске године одлучили да се ангажују и помогну да се Ива Кесић упути на лечење у иностранство. У рекордном року, гимназијалци су успели да се организују и да заједничким снагама прикупе новац који су 16. септембра 2016. године уплатили на наменски жиро-рачун за Ивино лечење. Тим гестом још једном су показали своју спремност да се у сваком тренутку прикључе хуманитарним акцијама и помогну уколико им се за то укаже прилика.

Будући да се средства прикупљају на многобројним местима, очекујемо да ће Ива Кесић већ током наредне недеље отпутовати у Француску, те јој желимо успешно лечење и надамо се да ће се што пре вратити у родни град. На путу оздрављења и даље ћемо јој пружати подршку, и бити свим срцем уз њу док се буде борила са опаком болешћу. Такође, овим путем позивамо све људе добре воље да се придруже хуманитарној акцији која још увек траје.

Related posts