Тања Челебић финалисткиња 12. поетског конкурса “Мика Антић”

И ове школске године, сада већ дванаести пут заредом, Гимназија 20. октобар из Бачке Паланке расписала је поетски конкурс посвећен песнику Мирославу Мики Антићу. На конкурс се пријавио велики број младих песника, међу којима су предњачили средњошколци, а у финалном делу програма нашло се свега неколико песничких радова чији аутори долазе из различитих крајева Србије: Змајева, Србобрана, Инђије, Београда, Ваљева, Чачка и Врбаса.

Једна од учесница конкурса била је и Тања Челебић, ученица наше школе, која се на конкурс пријавила са песмом Фотографија и пласирала се на завршну свечаност овог фестивала. Она је, уз подршку своје менторке и професорке српског језика и књижевности – Невене Малетин, послала на конкурс љубавну песму под насловом Фотографија, а стручни жири фестивала одабрао је њену песму као једну од седам најбољих у категорији средњошколаца.

Захваљујући томе, млада ауторка награђена је пригодним поклонима, док је песма Фотографија објављена у последњем броју локалног листа „Глас“ на страницама које су посвећене литерарним и ликовним радовима врбаских гимназијалца. Овом приликом честитамо Тањи Челебић на постигнутом успеху, и желимо јој да настави успешно да ствара нове поетске радове.

Related posts