Јасминки Олић Илчешин уручено признање „Најбољи наставник бивше Југославије”

У Бањалуци је од 4. до 7. априла 2024. одржана 6. конференција ANN EX YU на којој су додељена признања најбољим наставницима и директорима из региона западног Балкана. Међу најбољим наставницима ове године нашла се професорка српског језика и књижевности у нашој школи – Јасминка Олић Илчешин, којој је у Бањалуци уручена награда Најбољи наставник бивше Југославије.

Ово признање уследило је након више од две деценије посвећеног рада, које су обележили запажени резултати и успеси у професионалним раду. Јасминка Олић Илчешин испунила је преко 27 услова који су неопходни да би се признање стекло, а међу најбољима се истакла као аутор семинара и стручних радова, реализатор креативних и иновативних часова, организатор стручних трибина и учесник на конференцијама, али и кроз несвакидашњи приступ у раду са новим генерацијама ученика. Наведене квалификације, али и жеља да се непрестано усавршава и да своје знање дели са другима, учинили су да се нађе међу најбољим наставницима региона.

Награда Најбољи наставник бивше Југославије долази као потврда доброг рада наше колегинице, а у њу су уткане године посвећеног рада у учионици, бројне генерације ученика, родитеља и колега са којима је сарађивала, а који су – поред породице и пријатеља – били значајна подршка на путу којим наставља да корача. Због тога је за њу – како сама истиче – ово признање обавезујуће и служиће као подсетник да настави да ради предано и посвећено, као што је то чинила до сада.

Related posts