МЛАДОСТ, ТАЛЕНАТ И РАДОСТ

Ученици наше школе још једном су показали хуманост на делу, када су у четвртак, 21. априла, у просторијама Геронтолошког центра у Врбасу одиграли прву репризу представе која је премијерно изведена на Свечаној академији поводом Дана школе. Реч је о једночасовном музичко-сценском програму који представља резултат рада драмске секције, а чине га две приче настале по мотивима прозних текстова „Лајање на звезде“ (Милован Витезовић) и „Макар Чудра“ (Максим Горки).

Општи утисци су да је последњи четвртак био врло необичан и весео за штићенике Геронтолошког центра, а томе су допринели младост, таленат и радост које су са собом у ову установу донели гимназијалци. Након успешно одигране представе, учесницима програма пружена је и прилика да кратко време проведу у просторијама Геронтолошког центра, да се упознају са начином на који функционише ова установа, те да чују неколико занимљивих прича њихових штићеника. Укратко,спој младих и старијих људи је увек позитиван и леп, па би се могло  рећи да је ова посета била подједнако значајна и за домаћине и за госте.

Из Геронтолошког центра испраћени смо са врло лепим коментарима и искреним жељама да се што пре вратимо у ову установу са новом представом. На путу према школи, наше мало „путујуће позориште“ сумирало је утиске, и закључили смо да је посета установи за одрасла и стара лица била велико и незаборавно искуство за сваког од нас, али и озбиљна припрема за репризу која нам наредног месеца следи у сали градског биоскопа „Југославија“.

Related posts