Професори врбаске гимназије на семинару у Галерији Матице српске

Галерија Матице српске је у суботу, 29. октобра 2016. године, организовала семинар за професоре гимназија и средњих школа, поводом реализације радионица за младе у оквиру европског пројекта HearMe. Bringing youth and museums together. Циљ овог семинара био је да се професори упознају са радионицама које ће бити реализоване у Галерији Матице српске у периоду од децембра 2016. до јуна 2017. године.

gms_0580

Као представници наше школе, на семинару су учествовали: Татјана Кажић (в.д. директора школе), Ивана Бала (школски педагог) и Мира Бјекић (професорка математике). Оне су имале прилику да, у оквиру трочасовне обуке, сазнају нешто више о пројекту HearMe, да се упознају са методологијом BrickMe, и да, на самом крају, ову методологију примене и повежу са појединим уметничким делима и друштвеним феноменима.

gms_0632

Семинар су водили кустоси и педагози Галерије Матице српске, обучени за примену BrickMe методологије, а њихов циљ био је да подстакну професоре да са својим ученицима узму учешће у радионицама и да их у оквиру наставе доведу у Галерију.

gms_0697

Реализацију овог семинара омогућили су Европска комисија (у оквиру програма Креативна Европа) и Министарство културе и информисања Републике Србије, а представнице наше школе са семинара су се вратиле пуне утисака, спремне да укључе и врбаске гимназијалце у креативне радионице које ће ускоро бити организоване у овој установи.

gms_0690

Напомена: Фотографије у прилогу школи је доставио организатор семинара, а опште информације о програму HerMe преузете су са званичног сајта ове организације: http://www.projecthearme.org/

Related posts