Одржан КВИЗ ЗНАЊА за ученике другог разреда

Данас је у Свечаној сали школе одржан КВИЗ ЗНАЊА на којем су се ученици другог разреда надметали у знању и одговарали на питања из опште културе. Ова активност организована је на иницијативу ученика, а предлог је подржао Ученички парламент, као и школски педагог – Ивана Бала, која је припремила питања и осмислила како ће изгледати само такмичење. Са пропозицијама такмичења ученике је упознао Вукан Кнежевић, ученик четвртог разреда, који је водио такмичарски програм, и заједно са жиријем пратио регуларност такмичења.

Квиз је имао хуманитарни карактер, па је на улазу у Свечану салу постављена кутија у коју је публика остављала слаткише, а такмичари су једногласно донели одлуку да прикупљене слаткише донирају организацији Црвени крст, и да на тај начин, уочи новогодишњих празника, обрадују децу из социјално угрожених породица.

Пре самог такмичења, жребом су избрани такмичарски парови, па су се одељења у првом кругу такмичила за прва три места. Сваку екипу чинила су по четири представника из разреда, док су остали ученици имали прилику да из публике пруже подршку својим друговима из разреда. За учешће у финалном кругу изборила су се три одељења (II2, II3 и II4), од који су се, на самом крају тамичења, два одељења борила за прво место.

Ученици свих одељења показали су велико знање у току такмичења, а до великог финала дошла су одељења II2 и II4. Такмичење је било неизвесно до самог краја, јер су обе екипе одговориле на исти број питања из опште културе, па смо победника изабрали тек након последње игре (Загонетне личности). Неизвесност је била присутна до самог краја, јер је тек последња загонетна личност пресудила која је екипа била успешнија у овој игри. Као победник КВИЗА ЗНАЊА за ову школску годину изабрано је одељење II2.

Регуларност такмичења пратио је жири у саставу: Миљан Миљанић, ученик четвртог разреда и потпредседник Ученичког парламента; Татјана Кажић, директорка школе и Слободан Ногавица, професор математике. Они су пажљиво пратили како је текло такмичење, и на самом крају похвалили све такмичаре, истичући да су они учешћем на овом квизу показали велико знање и позитиван такмичарски дух. Такође, похвалили су и целу генерацију и подржали њихову жељу да ово такмичење постане традиционално у нашој школи, и да се оно организује и на нивоу других генерација.

Победничкој екипи, као и свим другим учесницима у квизу, честитамо на успеху који су постигли, и надамо се да ће ускоро имати прилику да поново покажу своје знање!

Related posts