Хумани гимназијалци! Успешно спроведена акција добровољног давања крви

Са циљем да афирмишу и поспеше праксу добровољног давања крви међу младима, Црвени крст Врбас и Трансфузија Опште болнице Врбас, већ седамнаесту годину заредом традиционално организују акцију добровољног давања крви у просторијама Гимназије „Жарко Зрењанин“. Као и претходних, и ове године акцији се одазвао велики број ученика, па је тако акција у нашој школи спроведена врло успешно.

Трансфузиолог Опште болнице Врбас, др Мирјана Гутеша, истакла је да је ова акција важна првенствено због развијања хуманости код самих матураната, и додала је да омладина која је напунила осамнаест година стиче право да дарује крв, и то може да чини све до 65 године живота. Након успешно спроведене акције у Гимназији, она се захвалила уленицима који су показали на делу своју хуманост, и објаснила које све погодности имају даваоци крви приликом пружања здравствених услуга.

Овом приликом још једном се захваљујемо свим ученицима и колегама које су се одазвале акцији, и позивамо све заинтересоване грађане и ор­га­ни­за­ци­је да се укљу­че у акције Црвеног крста и допри­не­су ширењу давалштва.

Related posts