Н. Кашаји освојила треће место на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе

Данас је у Тршићу одржано Републичко такмичење из српског језика и језичке културе на којем су нашу школу представљале Н. Кашаји, ученица трећег разреда, и М. Мајски, ученица четвртог разреда. Оне су у досадашњем такмичењу показале одличне резултате, и на тај начин оствариле пласман на републички ниво такмичења где су се за једно од прва три места надметале са најбољим средњошколцима из целе Србије. На такмичењу их је пратила менторка, проф. српског језика и књижевности – Јасмина Милић.

Обе ученице показале су одлично знање, а Н. Кашаји успела је да се избори за високо треће место на републичком нивоу. На тај начин она се истакла не само као једна од најбољих у конкуренцији ученика трећег разреда средње школе, већ је себи обезбедила и то да, као једна од награђених на овом такмичењу, буде ослобођена пријемног испита уколико се одлучи да своје даље образовање усмери ка филолошким студијама.

Овом приликом честитамо ученицама и њиховој менторки велики успех који су постигле, и желимо им да наставе да нижу успехе и у будућности!

Осим успеха Н. Кашаји, на Републичком такмичењу у Тршићу уручена је још једна диплома за треће место, и то А. Јовичић, ученици трећег разреда која је учествовала на Републичком такмичењу “Књижевна олимпијада”. Наиме, организатор такмичења је у међувремену извршио ревизију тестова, и установио да је А. Јовичић имала довољан број бодова за треће место на републичком нивоу. Након ревизије, установљено је да су чак четири ученице из наше школе постигле изузетан пласман на овом такмичењу (једно друго и три трећа места). Овом приликом им још једном честитамо, и додајемо да смо веома поносни на њихов успех!

Related posts