Презентација пројекта на тему „Јавни наступ“

Језик, медији и култура је нови наставни предмет који похађају ученици првог разреда и који пружа могућност унапређивања комуникацијских вештина, доприноси развоју медијске културе и усвајању културних образаца који ће ученику омогућити сналажење у савременом свету, изградњу идентитета и даљи професионални развој.

У свечаној сали Гимназије „Жарко Зрењанин“ 18.12.2019. године професорка Јасмина Милић одржала је угледни час из изборног предмета Језик, медији и култура. Тема часа била је Јавни наступ. Овом  приликом  ученици одељења I1 и I2 презентовали су свој  пројекат. Тимски рад, који је трајао непуна два месеца, омогућио је прикупљање драгоцених података о јавном наступу, вербалној и невербалној комуникацији, треми, о томе како је се ослободити, асертивној комуникацији, Аристотелу и Цицерону као говорницима и низу других занимљивости везаних за тему. Интересантни панои, филм, фотографије, видео клипови, анкете, интервјуи, презентације… део су материјала који су ученици представили. Подсетимо да су  у првој недељи октобра 2018. године имали успешан јавни наступ у Геронтолошком центру, у Врбасу.

Захваљујемо се свима који су пружили ученицима нове, занимљиве податке и тако допринели квалитету пројекта, као и професорима који су присуствовали угледном часу. У другом полугодишту очекује нас  проналажење нових информација као  и  нови пројекти.

Ауторка текста: Јасмина Милић, проф.

Related posts