Средњошколац из Парагваја – нови ученик наше школе

И ове школске године наша школа је наставила сарадњу са организацијом АФС „Интеркултура Србија“, па ће тим поводом наредних годину дана Гимназију похађати ученик из иностранства. Реч је о средњошколцу који долази из Парагваја, а његово име је Isaac Israel Sanabria, и наставу ће похађати са ученицима одељења IV6.

Израел се одлучио да борави у Србији јер је велики обожавалац српске кошарке, и планира да настави да се усавршава у овом спорту током свог боравка. Другови из разреда су га прихватили са одушевљењем, и узбуђени су што су добили прилику да упознају вршњака који долази из њима потпуно непознате земље и културе која је знатно другачија од наше. Израел ће боравити у дому овогодишњих домаћина – Мире и Слободана Бјекића, где је такође дочекан с нестрпљењем и од своја два нова „млађа брата“.

Израел је узбуђен због свега што га чека, и – како каже – с нестрпљењем ишчекује кошаркашке утакмице у којима ће бранити боје школе. Осим тога, од првог дана он учи и српску ћирилицу, и нада се да ће успети да се оствари и као члан школског хора. Поред спорта, музика је његова друга љубав, па ћемо имати прилику да га чујемо и како свира на гитари. Авантура пред којом је наш нови ученик ће трајати наредних дванаест месеци, и нема сумње да ће то бити незаборавно искуство како за њега, тако и за његове домаћине, другове и професоре.

Related posts