Промоција школе и предавање за матуранте на овогодишњем Сајму образовања

У петак, 23. фебруара, у холу Центра за физичку културу “Драго Јововић”, традиционално је одржан Сајам образовања, са циљем да се ученици завршних разреда основних и средњих школа упознају са условима уписа и програмом рада средњих школа и факултета. На овогодишњем сајму представило се чак 13 средњих школа и 6 високообразовних установа, а на манифестацији су учествовали и представници наше школе који су, у најбољем светлу, представили врбаску Гимназију.

Као и претходних година, показало се да међу основцима влада велико интересовање за нашу школу, па су ученици завршних разреда у великом броју прилазили нашем штанду постављајући многобројна питања која су углавном била везана за услове уписа, план и програм појединачних смерова и ваннаставне активности које их очекују у школи. Основци су на Сајму имали прилику да разговарају са професорима, као и са ученицима који су се потрудили да им представе школу из нешто другачијег угла.

Све заинтересоване основце, који нису имали прилику да се упознају са радом наше школе на Сајму образовања, овим путем позивамо да нам се у што већем броју придруже на промоцијама које ћемо ускоро одржати у њиховим основним школама. Осим тога, прилика да сазнају нешто више о Гимназији „Жарко Зрењанин“ пружа им се и уколико погледају ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ШКОЛЕ или посете школу приликом Дана отворених врата.

Осим основаца, и наши матуранти су на овогодишњем Сајму имали прилику да сазнају нешто више о вишим школама и факултетима из окружења. Матуранти Гимназије су, поред званичне промоције, присуствовали и едукативном предавању које је организовао Универзитет Сингидунум. На овом предавању они су, између осталог, сазнали нешто више о вештинама вербалне и невербалне комуникације.

Related posts