Гимназијалци обележили Европски дан језика

На иницијативу Савета Европе, већ седамнаест година уназад, 26. септембра обележава се Европски дан језика, са циљем да се што више људи охрабри да учи језике, без обзира на године и окружење. Наша школа се током претходних година укључивала у различите акције и обележавала овај дан, па смо ту традицију наставили и данас, када су се током целог дана на школским одморима могли чути стихови на различитим европским језицима.

Ову акцију припремили су матуранти Гимназије у сарадњи са школским библиотекарима – Сузаном Митровић и Младеном Ђуричићем, а обележавање Европског дана језика започело је сарадњом са Европским центром за модерне језике и израдом паноа путем којег су матуранти нагласили значај учења страних језика и послали поруку својим вршњацима да су ЈЕЗИЦИ – ПРОЗОР У СВЕТ. Они су, поред тога, одабрали музику и стихове на различитим европским језицима, а реакције на ову активност биле су врло позитивне.

Промовисање учења страних језика овде се није зауставило, већ су ученици имали прилику да у школској библиотеци преузму и промотивне материјале (наруквице, привеске, плакате и графитне оловке) на којима су исписане занимљиве поруке на различитим језицима. Те поруке свакодневно ће их подсећати на то колико је важно научити неки нови језик, а акције промовисања наставиће се и током обележавања Дечје недеље.

Related posts