Радионица за ученике Гимназије у оквиру пројекта „Организуј се за заједницу“

У Канцеларији за младе је у понедељак, 29. октобра 2018. године, организована радионица у оквиру пројекта „Организуј се за заједницу“ који реализује Европски омладински центар Војводине.

Овај пројекат намењен је младима и има за циљ анимирање и активирање младих људи из мање развијених делова Војводине, који нису присталице ниједне политичке партије, нити активисти организација цивилног друштва, како би  се информисали, мотивисали и тако унапредили омладински активизам у свом граду.

Активности и теме које су обухваћене на едукативним радионицама имају за циљ да информишу младе људе како да најуспешније и најлакше заступају своје интересе кроз омладински активизам, унапређујући квалитет живота младих, као и њихово остваривање права и једнаких могућности учешћа у различитим областима друштвеног живота.

Цео пројекат обухвата 1350 младих, средњошколаца, узраста од 15 до 19 година, са територије 45 општина у Војводини. Управо је Вршњачки тим, који чине петнаест ученика другог разреда Гимназије, мотивисаних да се едукују и баве овим и сличним омладинским питањима, узео учешће у радионици и  имао прилику да учи о правима, могућностима деловања и активизму младих, као и значају активног става према животу у будућности. Своје знање и вештине које стичу на овај начин преносиће даље својим друговима у школи, као будући вршњачки едукатори.

Вест припремила: Марија Трубинт Тот, проф. психологије

Related posts