105 гимназијалаца учествовало на националном математичком такмичењу „Мислиша 2019“

У четвртак, 14. марта, тачно у подне, у просторијама наше школе се одржало национално математичко такмичење „Мислиша 2019“. Мислиша је такмичење у организацији математичког друштва „Архимедес“. Ово је четрнаеста година заредом да се такмичење одржава, а на њему учествују ученици од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе.

Задаци су подељени у три групе, по тежини, а раде се, у зависности од старости учесника, до 90 минута. На свако питање се одговара заокруживањем једног од пет понуђених одговора, а максималан број поена који се могу освојити је 100. Најуспешнији ученици биће позвани на финално надметање које ће се одржати 21. априла 2019. године у Београду.

Ученици наше школе су се у великом броју одазвали овогодишњем такмичењу, а оно је код нас по први пут организовано поводом обележавања 210 година постојања и рада Гимназије. На такмичењу је учествовало чак 105 ученика из сва четири разреда, а сви такмичари били су распоређени у пет кабинета, у којима су дежурали професори: Маја Бајић, Марија Трубинт Тот, Нађа Дабовић, Невена Малетин и Марјан Бјелац. Координатор Мислише за нашу школу је професорка математике и информатике – Мира Бјекић.

Ауторка текста: Мира Бјекић, проф.

Related posts