Две гимназијалке награђене ваучерима Књижаре „Зебра“ на литерарном конкурсу Канцеларије за младе

Поводом обележавања Дана жена, 8. марта 2019. године, Kанцеларија за младе општине Врбас расписала је литерарни конкурс на тему – Жена, по слободном избору и по вољи аутора. Конкурс је био отворен до 15. марта, а право учешћа имали су ученици седмих и осмих разреда основних школа, као и сви ученици средњих школа са територије општине Врбас. Организатори су, за ауторе три најбоља литерарна рада, припремили занимљиве и вредне награде, а интересовање ученика било је изузетно велико.

Испред Гимназије „Жарко Зрењанин“ на конкурс се одазвао велики број ученика, а чак две наше ученице нашле су се међу најбољима и награђене су вредним наградама. Марина Мараш, IV4 (ментор проф. Младен Ђуричић) освојила је друго место и награђена је ваучером Књижаре „Зебра“ у вредности од 5.000 динара, док је Анета Маретић, II4 (менторка проф. Јелена Вујовић) заузела треће место и за то је награђена ваучером у истој књижари, у вредности од 3.000 динара.

Високе позиције на конкурсу, као и вредна признања која су уследила за изузетан таленат, обрадовале су ученице и њихове менторе. Најбољи радови са конкурса у наредном периоду биће изложени у просторијама Канцеларије за младе, те ће тако и шире грађанство имати прилику да се упозна са тим како су даровити основци и средњошколци промишљали на тему Жена. Овом приликом честитамо награђеним ученицима, а свима желимо да наставе да нижу добре резултате на предстојећим конкурсима!

Related posts