Поетско вече поводом 220 година од рођења Александра Сергејевича Пушкина

Протеклог петка, у просторијама Градског музеја Врбас, уприличен је пригодан културно-уметнички програм поводом обележавања 220. годишњице од рођења Александра Сергејевича Пушкина, највећег руског песника и оца модерне руске књижевности. Организатори ове вечери били су Удружење српско-руског пријатељства „Род“, Плесни студио „Mon Mirage“ и Културни центар Врбас, а учешће у програму узели су ученици и наставници основних и средњих школа.

Културно-уметнички програм, који се састојао из два дела, водио је проф. српског језика и књижевности – Младен Ђуричић, а први део вечери био је посвећен животу и делу великог песника, о којем су говорили еминенти гости – др Валентина Чизмар и Благоје Баковић. Валентина Чизмар одржала је занимљиво предавање о мање познатим детаљима из песниковог живота, а потом је на сцену ступио песник Благоје Баковић, који је говорио стихове, међу којима је било и оних посвећених Пушкину.

Омаж руском поети дали су и ученици основних и средњих школа са територије општине Врбас, који су се представили суграђанима у другом делу вечери. Међу њима су се нашли и врбаски гимназијалци који су на течном руском језику говорили Пушкинове стихове. За овај наступ припремала их је професорка руског језика – Снежана Банацки Игњатовић, а њихово извођење било је веома запажено и похваљено од стране присутних гостију.

Related posts