Позив ученицима да се прикључе међународном пројекту „ИГРАЈ!“

Овим путем врбаски гимназијалци позивају се да узму учешће у међународном пројекту „ИГРАЈ“, чија је основна идеја подстицање културног учешћа у микро регионима Европе. У питању је интернационални пројекат који Асоцијација Kултуранова, Нови Сад; Di mini teatro, Француска; Pro Progressione, Мађарска и МАГМА, Румунија реализују у 4 државе (Француској, Мађарској, Румунији и Србији) и 12 градова који ће резултирати са 12 представа. Један од 12 градова у којима се реализује овај интересантни, интерактивни пројекат у култури  је  Врбас. Од  5.8. до 9.8.2019. године кроз више креативних радионица, млади са знањем енглеског језика  ће  креирати представу. Представа  ће имати премијеру 9.8.2019. године.

Организатори и реализатори пројекта поручују: “Ми капацитете локалних партнера (градова учесника) у имплементацији међународног пројекта дајући им идеје о томе како допрети изван зидова институција, доћи до нове публике и бити део шире мреже културних институција широм света. Представа је део платформе за интеракцију између уметника-артефакта и јавности. Нуди могућност учесницима да уче о себи и граду у коме живе на нови креативни начин,нудећи им могућност притом да упознају и преосталих 11 градова односно три земље у које су такође у пројекту“.

Канцеларија за младе Врбаса, која се у сусрет Дану младих укључила у овај пројекат, позива удружења младих, организације цивилног друштва, грађане са знањем енглеског језика заинтересованим за учешће у оваквој врсти пројекта да се за учешће пријаве у просторијама Канцеларије за младе (Маршала Тита 81, Врбас) сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Related posts