Одабрана платформа за учење на даљину – Гугл учионица

Ученици наше школе током претходног дана у великом броју су се окупили у Гугл учионици – платформи за учење на даљину коју ћемо, током трајања ванредног стања услед епидемије вируса Ковид-19, користити у Гимназији. Реч је о платформи путем које ће ученици савладавати део наставног градива и комуницирати са предметним наставницима, а која се – већ током првог дана – показала као изузетно ефикасна.

Ученици су, у сарадњи са предметним наставницима и одељењским старешинама, добили приступне кодове како би се придружили е-учионицама, а за непуних 20 сати на платформи се окупило више од 70% гимназијалаца. У наредном периоду очекује се придруживање осталих ученика, а неки од њих већ увелико решавају задатке и савладавају лекције уз помоћ дигиталних алата у „виртуелној учионици“. Овај начин комуникације нашим гимназијалцима је – чини се – веома близак и интересантан, па су радо прихватили нови изазов и одлучили се да, заједно са наставницима, подижу нову платформу знања. Оне који то још увек нису учинили, охрабрујемо да преузму апликацију Гугл учионица и прочитају Упутство за коришћење, а родитеље позивамо да нам пруже подршку тако што ће пратити рад своје деце у кућним условима и редовно комуницирати са наставницима.

Уколико ученици имају материјално-техничке проблеме или из неких других разлога не могу да приступе овој платформи, неопходно је да се јаве одељењском старешини, педагошко-психолошкој служби или управи школе, како бисмо на време решили евентуални проблем и омогућили свим ученицима несметан рад!  Осим тога, Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће, у циљу пружања психосоцијалне подршке ученицима, родитељима и запосленима у просвети, од 23. марта 2020. ставити у функцију СОС телефон за пријаву насиља у школама.

Related posts