Ученици другог разреда успешно реализовали пројекат „Рекреација познатих уметничких дела“

На изборном програму Уметност и дизајн и ове године успешно је реализована пројектна настава у оквиру модула Контекст. Ученици другог разреда су, у менторству проф. српског језика и књижевности – Младена Ђуричића, реализовали пројекат „Рекреација познатих уметничких дела“ и том приликом на креативан начин смештали дела познатих светских сликара у нове контексте.

Идеја за реализацију ове активности датира из периода када су ученици боравили у карантину, а њена реализација довршена је током периода „онлајн“ наставе у школској 2020/21. години. Гимназијалци су на упечатљив начин рекреирали слике познатих светских уметника, а серијал који представљамо доноси само део ученичких радова насталих у оквиру прве фазе пројекта:

Презентација рекреираних слика првобитно је планирана за крај првог полугодишта, али је због актуелне епидемиолошке ситуације одложена за фебруар месец 2021. Том приликом у школи ће бити представљени изложбени панои са већим бројем ученичких радова, а ученици ће кроз занимљиве презентације упознати публику и са занимљивостима које су током пројекта открили о познатим светским уметницима и сликама које су им послужиле као креативни подстицаји.

Младен Ђуричић похвалио је целу генерацију и истакао да је поносан на ученике који су, током реализације овог задатка, показали велики ентузијазам и испољили своју креативност и многобројне таленте. Те особине одувек су красиле врбаске гимназијалце, а како видимо оне се и даље негују…

Related posts