Повратак у школске клупе од понедељка, 19. априла 2021.

Имајући у виду да је дошло до делимичног побољшања актуелне епидемиолошке ситуације, а према процени Кризног штаба, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да се од понедељка, 19. априла 2021. године настава одржава у просторијама школе. Почевши од следеће недеље, наставни процес организоваће се на начин на који је то прописано у Стручном упутству за организацију и реализацију васпитно-образовног рада у школској 2020/21. години за основне и средње школе, од 11. августа 2020. и Правилнику о посебном програму образовања и васпитања, од 19. августа 2020. године.

Васпитно-образовни рад у Гимназији „Жарко Зрењанин“ реализоваће се, као и до сада, по комбинованом моделу наставе. Свако одељење подељено је у две групе, а ученици ће непосредну наставу у школи похађати наизменично, сваке друге радне недеље. Од 19. априла 2021. непосредну наставу у школи похађају ученици А групе, док Б група наставу прати по „онлајн“ моделу. До краја априла месеца, за ученике II и IV разреда настава се изводи у преподневној, а за ученике I и III разреда у поподневној смени. Током боравка у школи сви актери школског живота дужни су да поштују епидемиолошке мере које су на снази у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19.

Свим ученицима и наставницима желимо успешан рад, са жељом да школску 2020/21. годину приведемо крају у школским учионицама!

Related posts