Препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Како се приближава почетак нове школске године, а са жељом да се ученици у пуном обиму врате у школске клупе и да се васпитно-образовни рад од 1. септембра 2021. године остварује на уобичајен начин, непосредно у просторијама школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја приступило је припреми инструкција за образовне установе.

Организација васпитно-образовног рада непосредно у просторијама школе у највећој мери зависи од актуелне епидемиолошке ситуације, јер је безбедност и заштита здравља ученика и запослених један од кључних приоритета овог Министарства. МПНТР захваљује се свим запосленима у установама образовања и васпитања који су уважили препоруке надлежних институција да се вакцинишу и на тај начин дали свој допринос стварању безбедних услова за нормализацију васпитно-образовног рада. Препоручили су и свим онима који то до сада нису учинили, да се вакцинишу у наредном периоду, јер тиме дају допринос како личној сигурности и заштити од епидемије, тако и заштити свих осталих учесника у васпитно-образовном процесу.

Кризни штаб за сузбијање заразних болести СОVID-19, на 82. седници, донео је Закључак 08 Број: 53-7048/2021-1, од 28.07.2021. године. Сагласно наведеном Закључку, школама се препоручује да се ученици старији од 12 година вакцинишу против болести СОМГТ)-19 у складу са актуелним Стручно-методолошким упутством за спровођење ванредне препоручене имунизације против СОМГР-19 Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Напомена: Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја можете прочитати ОВДЕ.

 

Related posts