Разноврсним активностима обележена Дечја недеља у Гимназији

Дечја недеља и ове године обележена је на традиционалан начин, кроз активности које су реализоване под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете. Недељу за нама обележиле су многобројне манифестације на школском и општинском нивоу, а учешће у њиховом спровођењу узели су ученици и запослени у нашој школи. Они су дане у недељи испунили креативним активностима, па је Дечја недеља у Гимназији обележена богатим програмом:

Понедељак, 4.10.2021.

  • Активност у установи посвећена правима и обавезама ученика. Постављена је огласна табла како би се ученици могли информисати о  својим правима и обавезама. Координатори активности: ПП служба и ученици школе.
  • Ученици наше школе ималу су прилику да учествују на: Конкурсу за ликовне радове на тему “Дете је дете, да га волите и разумете” Културног центра Врбас. Координатор активности: професорка ликовне културе Исидора Миљанић; Конкурсу за литерарне радове средњих школа на тему “Дете је дете, да га волите и разумете” библиотеке “Данило Киш” у Врбасу. Координатори активности били су професори српског језика и књижевности.

Уторак, 5.10.2021.

  • Ученици наше школе ималу су прилику да присуствују активностима волонтера са циљем промоције волонтеризма младих у Црвеном крсту и радионице/обуке ученика за пружање самопомоћи током боравка у природи уколико дође до уједа инсекта или неке повреде.
  • Организован је приказ филма „Летећа Ана“ са циљем прихватања и поштовања различитости које постоје међу ученицима. Координатор активности: ПП служба.
  • Активност Приказ постера о родној равноправности у образовању Координатор активности: професорка српског језика и књижевности Јелена Вујовић.

Среда, 6.10.2021.

  • Уприличен је Дан отворених врата (пријем код председника општине). Одлазак ученика – представника Ученичког парламента са директорком школе. Координатор активности: директорка Татјана Кажић.
  • На школском разгласу емитована је поезија – аудио записи репрезентативних стихова из домаће и стране књижевности. Координатор активности: професор Младен Ђуричић.

Четвртак, 7.10.2021.

  • Хуманитарна акција „ДЕЦА- ДЕЦИ“ сарадња са Црвеним крстом Врбас. Организована је акција прикупљања дечјих играчака, школског прибора, средстава за личну хигијену и помоћ у виду гардеробе. Похваљују се одељења 2-1, 4-1 и 4-2 која су учествовала у овој акцији, као и поједине колеге. Координатори активности: Све одељењске старешине, ПП служба.

Петак, 8.10.2021.

  • У току Дечје недеље радило се на фотографијама које ће бити део изложбе на тему „Желим да разумеш…“. Координатор активности: проф. Исидора Миљанић.
  • Наставница Снежана Ковач и ученици ОШ “Петар Петровић Његош“ посетили су нашу школу и присуствовали часу грађанског васпитања. Координатор активности: проф. Младен Ђуричић и проф. Ивана Гелић.

Током свих дана обележавања организовани су:

  • НЕДЕЉА КЊИГЕ У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ
  1. Прикупљање појединачних донација за обнављање библиотечког фонда;
  2. Организовање изложбе књига у школској библиотеци – 200 година од рођења Фјодора Михаиловича Достојевског (1821-2021). Координатор активности: проф. Младен Ђуричић.
  • СПОРТСКИ ДАНИ – Такмичење ученика у стоном тенису. Организатори активности: професори физичког и здравственог васпитања, Веселин Ђурковић – кооридинатор.

Извештај саставила ПП служба.

Related posts