Професор Младен Ђуричић стекао научно звање доктор филолошких наука

На свечаности која је 29. децембра 2021. године уприличена у згради Ректората Универзитета у Новом Саду, промовисани су нови доктори наука, који су током протекле године одбранили докторске дисертације на Медицинском факултету, Природно-математичком факултету, Технолошком факултету, Факултету техничких наука, Факултету спорта и физичког васпитања, Пољопривредном факултету и Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду.

Међу младим научницима, истакао се и професор наше школе – др Младен Ђуричић, који је у септембру месецу са највишом оценом одбранио докторску дисертацију и стекао научно звање доктор филолошких наука. Дисертацију „Поезија Лазе Костића у контексту српске књижевне критике 20. века“ Младен Ђуричић је писао у менторству проф. др Гојка Тешића, а у звање доктора наука промовисан је као један од најбољих студената своје генерације.

У пригодном говору, ректор Универзитета у Новом Саду – проф. др Дејан Мадић пожелео је младим истраживачима добродошлицу у свет науке, а ми свом колеги желимо срећу у даљем раду, са жељом да увек радознало корача кроз свет науке и успешно преноси стечена знања новим генерацијама гимназијалаца.

Татјана Кажић, директор школе

Напомена: Делови текста и фотографије преузети са званичног сајта Универзитета у Новом Саду

Related posts