Гимназија пригодним програмом обележила школску славу – Светог Саву

Протиче још једна школска година у којој се, због пандемије вируса Ковид-19, Савиндан обележава скромније него иначе, у присуству мањег броја гостију, ученика и запослених. Тако је било и у Гимназији Жарко Зрењанин”, у којој је обележавање школске славе започело на традиционалан начин – светосавском химном, а настављено је освештавањем славског колача у присуству протојереја ставрофора Здравка Бојовића, који је у својој беседи нагласио да је Свети Сава већ вековима пример и узор свима који теже знању и учењу.

Присутне је поздравила и директорка Гимназије – Татјана Кажић, која је одржала пригодан говор и пожелела срећну славу свим ученицима и запосленима у школи. На свечаности је говорио и овогодишњи кум школе, некадашњи ученик ове установе и данас познати уметнички фотограф Рајко Р. Каришић. Уз традиционалну беседу, он је поклонио Гимназији говорницу за Свечану салу, репродукцију иконе Светог Саве из манастира Милешева и неколико капиталних монографских издања за школску библиотеку.

Након обраћања директорке и кума школе, присутне званице су имале прилику да погледају кратак документарни филм који су за ову прилику припремили ученици школе у сарадњи са својим наставницима. На тај начин обележен је још један Савиндан, са жељом да се наредне године окупимо у знатно већем броју у Свечаној сали Гимназије.

Напомена: Делови текста преузети са званичног сајта ТелевизијеБачка”.

Related posts