Дечја недеља у знаку музике, спорта, пријатељства и хуманости…

Дечја недеља и ове године обележена је на традиционалан начин, кроз активности које су реализоване под слоганом „Шта детету треба да расте до неба. Недељу за нама обележиле су многобројне манифестације на школском и општинском нивоу, а учешће у њиховом спровођењу узели су ученици и запослени наше школе. Они су дане у недељи испунили креативним активностима, па је Дечја недеља у Гимназији обележена богатим програмом:

Понедељак, 3.10.2022.

ПРИЈЕМ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Поводом обележавања Дечје недеље председник општине Врбас, Предраг Ројевић, уприличио је традиционални пријем за представнике ђачких парламената свих основних и средњих школа, као и за децу из ПУ „Бошко Буха“ и Удружења „Кућица“.  Ученици су имали прилику да представе школу из које долазе, да седну на место председника општине и кажу шта би унапредило рад њихове школе. Нашу школу су представљали Андреј Загорац и Емилија Ђембер из одељења 4-2.

Уторак, 4.10.2022.

САРАДЊА СА ГЕРОНТОЛОШКИМ ЦЕНТРОМ

Припрема музичких нумера од стране школског хора. Учесници су били: Нина Канкараш 1-5, Лука Билењкиј 2-2, Данило Кековић 2-2, Наталија Предовић 2-1, Игор Пајичић 2-5, Маша Никитовић 2-5, Катарина Кулић 4-2, Сара Гроздић 4-1, Јелена Грковић 2-1, Каја Ћировић 2-1, Анита Кашаи 2-1 и професорка Драгана Ристић. Поклон за баке и деке је у виду видео записа уручен  представнику Геронтолошког центра Михаилу Симићу.

Среда, 5.10.2022.

 „ У ТУЂИМ ЦИПЕЛАМА“, замена улога професора и ученика

У одељењу друштвенојезичког смера 7.10.2022. године, ученица Чарна Цвијић 2-2, одржала је час на тему Доситеј Обрадовић – велики српски просветитељ. Чарна се одлично снашла „у туђим ципелама“. У изузетно прегледној и студиозно припремљеној презентацији истакла је најважније биографске податке, стваралаштво и путовања једног од најзначајнијих српских просветитеља, са посебним освртом на „Писмо Харалампију“ и „Живот и прикљученија“. У оквиру презентације уследио је тест знања, где су ученици могли да се јаве и да одговоре на одређено питање. Тест је конципиран тако да од више понуђених одговора бирају један који је тачан. Час је реализован у сарадњи са предметним професором Јеленом Вујовић. Ученици су били активни и допринели су да на часу буде добра, радна и пријатна атмосфера.

Четвртак, 6.10.2022.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР

На хуманитарном базару, организованом на Тргу Николе Пашића, учествовали су и наши ученици са својим продуктима (цртежима, скулптурама…), као и професори Младен Ђуричић, Дејан Крстић и Исидора Миљанић.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ДЕЦА- ДЕЦИ“, сарадња са Црвеним крстом Врбас

Одељењске старешине су обавестиле ученике о организованој акцији прикупљања дечијих играчака, школског прибора, средстава за личну хигијену и помоћ у виду гардеробе. Похваљују се ученици који су учествовали у овој акцији, као и поједине колеге.

Петак, 7.10.2022.

СПОРТ, ЕДУКАЦИЈА, САРАДЊА СА УСТАНОВАМА КУЛТУРЕ

  • Спортски дан. Поводом обележавања Дечје недеље на ЦФК „Драго Јововић“ одржан је турнир у кошарци и  фудбалу. Наши ученици учествовали су на овом турниру у пратњи проф. Веселина Ђурковића.
  • Едукација Вршњачког тима из области заштите ученика од трговине људима у организацији педагошко-психолошке службе, Марије Трубинт Тот и Наде Бјелац. Ученици су имали прилике да погледају играни филм „Посматрачи“ који за циљ има подизање свести и превенцију трговине људима пратећи паралелне приче о троје младих људи које постају потенцијалне жртве у мрежи трговине људима. Након тога уследила је кратка дискусија о порукама филма.
  • Посета Градском музеју у Врбасу. Градски музеј су посетили ученици одељења 3-4 и професорка Исидора Миљанић.

КОНКУРСИ (ликовни и литерарни радови)

Током трајања и обележавања Дечје недеље наши ученици узели су учешће на конкурсима:

  • „Сунчана јесен живота“ – Црвени крст
  • „Читај ветру омиљене књиге“ – Јавна библиотека „Данило Киш“ Врбас

Извештај припремила: ПП служба

Related posts