Успех гимназијалаца на првом „Библиоквизу” у организацији Јавне библиотеке „Данило Киш”

Данас је у просторијама Јавне библиотеке „Данило Киш” одржан први по реду „Библиоквиз” – квиз знања намењен ученицима из три средње школе у Врбасу. Свака школа имала је по 12 представника који су распоређени у три такмичарске екипе, па се тако девет екипа надметало и показало завидно познавање опште културе.

Након првог такмичарског круга, у којем су ученици имали задатак да одговоре на 50 занимљивих питања, прво место заузела је екипа коју су чинили ученици врбаске Гимназије. Реч је о такмичарској екипи „Zorica House” коју су чинили: Јагош Лаловић, Константин Костић, Вељко Ђурковић и Кађа Добриловић, ученици четвртог разреда.

Одлично знање показале су и друге две екипе наше школе: „Мирина шестица” (Милена Мандић, Јован Крајиновић, Марко Секулић и Николина Мркић) и „На квадрат” (Андреј Лав Бракус, Емилија Ђембер, Теодора Станић и Андреј Загорац), које су заузеле високе позиције на табели. Ученике је на квизу пратио проф. Младен Ђуричић, а наши представници вратили су се у школу пуни позитивних утисака, истичући да нестрпљиво ишчекују други такмичарски круг.

Ову прилику користимо да упутимо захвалност особљу Јавне библиотеке „Данило Киш”, будући да су нас лепо дочекали и учинили да проведемо пријатне тренутке у размени знања. Посебну захвалност дугујемо библиотекару Дарку Крчмару, који је саставио питања и водио први „Библиоквиз”.

Related posts