Окружно такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада”

На Окружном такмичењу из књижевности „Књижевна олимпијада” учествовало је 17 ученика који су представљали Гимназију „Жарко Зрењанин”. Такмичење је одржано у Сремским Карловцима, 11.3.2023. године. Ученици су на такмичење ишли у пратњи професорки Љиљане Медаков Салонски и Јасмине Милић.

Велика заинтересованост за такмичење из књижевности резултат је љубави према књизи и лепој речи. Ученици који се издвајају јер воле да читају, и који су учествовали на споменутом такмичењу су: Исидора Ђукић, Стефан Глођовић, Уна Николић, Милена Марковић, Ива Абутовић, Маријана Јанковић, Јована Милић, Сара Пантовић, Чарна Цвијић, Александар Леђенац, Ена Видовић, Анђелина Станков, Татјана Радовић, Анђела Мијајловић, Милена Мандић, Сташа Алексић и Вукашин Рогановић. Сви ученици заслужују речи хвале. Њихови ментори (Љиљана Медаков Салонски, Татјана БјекићЈасмина Милић, Јелена Вујовић и Невена Малетин) истичу креативност својих ученика и њихову заједничку љубав — љубав према књижевности.

На Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада“ пласирали су се Исидора Ђукић и Стефан Глођовић (ментор Јасмина Милић), ученици првог разреда, који су постигли 19 од максималних 20 бодова, и изузетно прво место. Они ће наставити вредно да раде како би, на највишем  нивоу такмичења, још једном потврдили своју изузетност. Осим њих, треба похвалити и ученицу првог разреда Јовану Милић (ментор Татјана Бјекић), која је заузела треће место на окружном такмичењу.

Ауторка текста: Јасмина Милић, проф.

Related posts