Верујте да реч и поезија могу да промене свет – 54. Покрајинска смотра рецитовања

У недељу 21. априла у Сечњу одржана је 54. Покрајинска смотра рецитатора „Песниче народа мог”. Смотру је отворио Саво Мучибабић, секретар Савеза, пожелевши добродошлицу и успех свим учесницима. Поезија се говорила на српском, русинском, словачком, мађарском и хрватском језику. Стручни жири је радио у следећем саставу: Леринц Тимеа, глумица и проф. на АУНС, Невена Баштовановић, песникиња и професорица, Ана Лесковац, глумица, Амалија Ковач, новинарка, Данијела Раду, професорица и председник Предраг Момчиловић, глумац и професор на АУНС.

Златне дипломе свечано су уручене најбољим рецитаторима Смотре. Посебно задовољство представља чињеница да је од укупно девет пласираних ученика за републичко такмичење, чак четворо ученика наше Гимназије. Општину Врбас представљале су: Ена Граховац, 1. разред која је наступила  испред Гимназије са стиховима песме Бранислава Петровића „Када те остави онај кога волиш“ и остварила пласман на републичко такмичење и Наталија Предовић, 3. разред (Културни центар, Врбас – Златна диплома); Сара Николић, 2. разред (Културни центар, Кула – пласман на републичко такмичење) и Петар Томић, 4. разред (Културни центар, Кула – пласман на републичко такмичење). Ученике су припремали Тијана Маловић, Слободан Ногавица и Јелена Вујовић.

Остаје проглас да су стихотворци вечни, јер се кроз стихове младост смело заоденула у рухо поезије. У правом смислу то је била једна права светковина.

Ауторка текста: Јелена Вујовић, проф. српског језика и књижевности

Related posts