Врбаски гимназијалци у финалу Фестивала средњошколских драмских импровизација

Драмска импровизација коју су припремили чланови наше драмске секције, изабрана је међу пет најбољих, па су се тако представници наше школе пласирали у финални део Фестивала средњошколских драмских секција “Ја бих то овако” које ће се 17. децембра 2016. одржати у Културном центру Апатина.

28. новембра селектор фестивала посетио је нашу Гимназију (која је претходно прошла први круг селекције и изабрана међу десет најбољих), и том приликом донео задатак (драмску ситуацију) коју је наша драмска група требала да импровизује на оригиналан и креативан начин.

У реализацији саме импровизације учествовали су ученици другог и четвртог разреда (Немања Дамњановић, Силвија Лежаја, Маша Башкот, Алекса Јаковљев и Марина Катаи), који су импровизацију спремали у менторству професора српског језика и књижевности – Младена Ђуричића. Импровизацију је била спремна за врло кратко време, а потом је презентована селектору чије су реакције биле врло позитивне. О томе уосталом сведочи и део његовог извештаја:

“Ове године одлучио сам да подршку дам оним групама младих код којих сам препознао креативност у раду, спонтаност и импровизацију, могућост даљег напретка, етичност у  односу према послу, како код младих тако и код њихових професора, да пружим прилику онима који можда имају мање искуства и мање могућности да у својим локалним заједницама мимо своје школске секције практикују драмско стваралаштво, како би им свима селектовање за финале било ветар у леђа, не само да још боље припреме своју глумачку импровизацију, за фестивал већ да и даље унапређују свој рад и након фестивала” (Никола Добријевић, селектор фестивала).

Related posts