Општинско такмичење из математике и физике отварају сезону такмичења за школску 2016/17. годину

Према календару такмичења за школску 2016/17. годину, овогодишња такмичења за ученике средњих школа започињу са општинским такмичењем из математике и физике, која се овог викенда одржавају у нашој школи.

Организатор Општинског такмичења из математике су Друштво математичара Србије и Друштво математичара Новог Сада, а као домаћин овогодишњег такмичења именована је Гимназија “Жарко Зрењанин” из Врбаса. Такмичење је планирано за 21. јануар 2017. године, а на њему су учествовале две школе – ССШ “4. јули” и Гимназија “Жарко Зрењанин” из Врбаса. Такмичење је, према утврђеном плану, званично почело у 10 часова, а коначни резултати ће бити објављени у 17 часова.

Поред такмичења из математике наша школа ће, у недељу, 22. јануара, бити и домаћин Општинског такмичења из физике. Организатор овог такмичења је Друштво физичара Србије, а планирано је да се, на општинском нивоу, такмиче ученици ССШ “4. јули” и Гимназије “Жарко Зрењанин” из Врбаса. Резултати овог, као и Општинског такмичења из математике, биће истакнути на званичним страницама организатора такмичења, као и на огласној табли школе.

Свим ученицима желимо успешан такмичарски период!

Related posts