Професору Младену Ђуричићу „Награда публике”, а Гимназији специјална награда „Светионик знања”

Синоћ је у Српској академији наука и уметности у Београду одржана свечаност у част прве генерације наставника који су ушли у најужи избор за Српску наставничку награду „Просветитељ”. У присуству представника академске заједнице, чланова жирија и еминентних гостију из области културе и образовања, проглашени су овогодишњи победници које су бирали стручни жири и публика. У категорији за Награду публике, највећи број гласова добио је професор наше школе – др Младен Ђуричић, па му је тим поводом свечано уручено признање. Он је добитник плакете, уз коју долазе и пратеће награде – наставнички филм и новчана награда која је највећим делом намењена за реализацију пројекта са ученицима.

Будући да је проф. Младен Ђуричић добио највећу подршку ученика, родитеља, колега и шире друштвене заједнице, организатори су доделили и специјалну награду школи у којој он ради. Гимназија је тако постала носилац награде „Светионик знања”, која је уручена директорки школе – Татјани Кажић. С поносом истичемо да је Гимназија постала прва награђена школа у оквиру ове манифестације, за коју верујемо да ће у будућности пажљиво бирати најбоље појединце и установе из области образовања.

Овим путем упућујемо искрену захвалност Фондацији Алек Кавчић, која је препознала и наградила посвећени рад нашег колеге, а посебно захваљујемо свима који су гласали за њега и истакли га међу најбољима. Неизмерну захвалност исказујемо и за то што је наша Гимназија још једном препозната као важна тачка на мапи образовања Србије.

Честитке упућујемо и колеги Младену Шљивовићу из зајечарске Гимназије, добитнику награде „Просветитељ” коју је доделио стручни жири, као и проф. др Војиславу Андрићу, добитнику награде „Почасни Просветитељ” за животно дело у области образовања младих.

Ауторка текста: Мира Бјекић, проф. математике

Related posts