Гимназијалци освојили друго место на такмичењу “ФИМЕК награђује знање”

20. децембра одржано је финале такмичења “ФИМЕК награђује знање”, на које су се, у конкуренцији од 55 средњих школа са територије АП Војводине, пласирали и матуранти Гимназије “Жарко Зрењанин” из Врбаса. Нашу школу представљали су: Дарко Карпић, Миљан Миљанић и Милан Козомора, и они су се на овом такмичењу изборили за високо друго место, освојивши притом неколико вредних награда, међу којима и петодневно путовање у Грчку.

Oво такмичење традиционално организује Факултет за економију и инжењерски менаџмент, и оно је замишљено на начин да матуранти кроз такмичење и забаву, јачају тимски дух, али и способности као што су: креативност, иновативност, критички став и иницијативност. Организатори истичу да је њихова мисија да матуранти, као будући академски грађани, покажу своје знање и пре него што добију индексе, и да за то буду награђени.

Последњи такмичарски дан пажљиво је осмишљен, па су тако организатори, пре самог такмичења које је одржано на факултету, приредили ученицима мини екскурзију која је обухватила обилазак подземног дела Петроварадинске тврђаве и Музеја града Новог Сада. Том приликом ученици су имали прилику да виде занимљиве експонате, и да обиђу локалитете који су им ближе представили саму тврђаву. Један од занимљивијих свакако је и велики ратни бунар који се налази у згради Арсенала и представља ремек-дело архитектуре и грађевинарства.

Такмичење је трајало непуна два сата, а за прво место бориле су се три средње школе чији су ученици показали изванредно знање на квизу. Гимназијалци су постигли велики успех на свим нивоима такмичења, а у финалном делу освојили су укупно 120 бодова, што потврђује да су показали заиста велико знање. Ученике је на такмичењу предводила менторка Ивана Бала, а овом приликом целој екипи честитамо на великом успеху који су постигли бранећи боје своје школе. Поносни смо на њих!

Related posts