Гимназијалци стигли на Сардинију. Дружење започело свечаним пријемом у Каљарију…

7. маја у касним вечерњим сатима, осамнаест гимназијалаца је са својим професоркама (Снежаном Шкрбић и Бранком Прекић) отпутовало за Будимпешту, одакле су наредног јутра авионом полетели за Милано, а затим наставили пут према Каљарију, италијанском граду у ком ће боравити наредне две недеље.

Група од двадесет представника наше школе 8. маја је стигла на Сардинију, а тамо су их дочекали домаћини код којих ће боравити током трајања размене. Истог дана уприличен је свечани дочек у пријатељској школи (Liceo Classico Statale Giovanni Siotto Pintor), где су уз пригодан програм ученике поздравили домаћини, представници школе и градоначелник Каљарија.

Након свечаног програма, гимназијалци су обишли школске просторије, а потом и знаменитости Каљарија у ком ће наставити дружење са пријатељима из Италије. Према речима самих учесника, већ првог дана уживали су у активностима које су организоване након пријема, а оно најбоље тек их чека  у наредним данима, будући да ће на Сардинији боравити до 22. марта.

Related posts