Ученици на размени присуствовали предавању Алеиде Гевара

19 ученика који тренутно бораве у Каљарију у оквиру програма размене одељења, данас је добило прилику да присуствује предавању Алеиде Гевара у амфитеатру школе домаћина на Сардинији. Они су изашли са предавања пуни утисака, истичући како је „ова жена правдољубива, искрена, емотивна, снажна, срчана, чврста и страствена у својим уверењима, а истовремено једноставна и топла…“.

У току предавања Алеиде Гевара причала је о свом оцу, чувеном Ернесту Че Гевари, и детаљно говорила о његовом животном путу који је описала у књизи „Сећање, мој живот уз Че Гевару. Осим тога, она је обухватила и његово дело „Дневник једног мотоциклисте, и својим говором пренела основне поруке свог оца младима, истичући колико је важно да искористе енергију младости како би без страха мењали свет. „Сви смо једнаки, свако мора да се изгради као појединац, али тек у заједништву можемо много тога постићи“, истакла је Гевара.

У једном тренутку она је прекинула предавање и запевала песму о свом оцу… „Заплакала је причајући о својим дилемама током епидемије еболе у Анголи, када је као педијатар морала да одлучи коме ће од троје болесне деце дати лек, пошто има само за једно… Говорила је о блокади Кубе, о Фиделу Кастру…. и заиста смо уживали слушајући је“, истакла је проф. Снежана Шкрбић.

Related posts