Врбаски гимназијалци успешно представљају школу на X међународном кампу „Мој град – то сам ја!“

X међународни камп под називом „Мој град – то сам ја!“ свечано је отворен у петак, 2. новембра, у свечаној сали Гимназије „Душан Васиљев“ у Кикинди. Већ десету годину заредом, ова школа као чланица UNESCO организације, припрема међународни Камп и у Кикинди склапа интернационална вршњачка пријатељства.

На овогодишње дружење позвана је делегација наше школе коју чини троје ученика из одељења III-5 (Катарина Дабетић, Неда Продановић и Радуле Вуканић), и Израел Исак Санабриа – ученик из Парагваја који тренутно похађа нашу школу. Током петодневног боравка у Кикинди, врбаске гимназијалце у активностима прати Мира Бјекић, професорка математике.

Камп је свечано отворен у петак, 2. новембра, и трајаће до 6. новембра, а централна тема овогодишњег дружења су идентитети учесника. Тематски наслов Кампа гласи: „Корени и крила“, и он – поручују организаторисимболично представља почетак њиховог приступа UNESCO организацији, а уједно даје и „крила“ новим пријатељствима. Свечаном отварању присуствовала је и директорка врбаске Гимназије – Татјана Кажић, која се обратила присутнима и заједно са ученицима представила нашу школу и град.

Након само два дана учешћа на Кампу и многобројним активностима које је за ученике припремила школа домаћин, може се рећи да су успешно савладане баријере и да су се међу учесницима родила велика пријатељства. О томе, уосталом, сведоче и ученици одељења III-5 који с осмехом сумирају утиске и с нестрпљењем чекају учешће у програмима који су планирани за наредне дане.

Related posts